nlc.hu
Gasztro
Szardíniai omlett

Szardíniai omlett

Mediterrán változat télen is! Ne add fel, ha süvít is a hideg szél, a gyomrodban teremthetsz nyári hangulatot. Például ezzel a remek parmezános, cukkinis omlettel.

Hozzávalók:





• 1 szelet kenyér
• 1 dl tej
• 2 cukkini
• 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
• 1 citrom
• 4 tojás
• 2 dkg vaj
• 1 teáskanál víz
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

Morzsákra tördeljük a kenyeret, ráöntjük a tejet, és hagyjuk megduzzadni. A cukkinit kockákra vágjuk, sós, forró vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük. Egy részét félretesszük a díszítéshez, a többit belekeverjük a kenyeres masszába, és meghintjük a reszelt sajttal. Fél teáskanálnyi reszelt citromhéjat is teszünk bele, majd a tojásokat a vízzel elkeverve felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a masszára öntjük. A vajat teflonedényben felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, és addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Néhány percre a sütőbe tesszük a tálat, hogy az omlett teteje szépen megpiruljon. Tálalás előtt a tetejére szórjuk az addig melegen tartott cukkinikockákat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top