nlc.hu
Gasztro

Tojásos rakottas

Igazi téli finomság a sütõben átsütött, szerecsendiós tojásétel. A sok hagyma végképp meghatározza az aromát. Fehérjepótlásnak ideális, és kalciumban is gazdag a sajtok miatt.

Hozzávalók:





• 8 főtt tojás
• 2 fej vöröshagyma
• 2 póréhagyma
• 2 dl víz
• 3 dkg vaj

A mártáshoz
• 4-4 dkg vaj és liszt
• 5 dl tej
• 2 tojássárgája
• 7,5 dkg (ementáli, gouda) reszelt sajt
• szerecsendió
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A pórénak csak a fehér részét használjuk, azt vékonyan felkarikázzuk. Az összes hagymát a vajban megfuttatjuk, majd a vízzel felöntjük, és puhára főzzük. A tojásokat felkarikázzuk. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tejjel felöntjük.

Kevergetve sűrűre főzzük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Levesszük a tűzről, és a sajt felét belekeverjük. Tűzálló tálba tesszük a hagymát, ráfektetjük a tojáskarikákat, és a mártással leöntjük. A maradék sajttal megszórjuk, és sütőben pirosra sütjük.

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top