Hozzávalók:
A párolt káposztához
1 kg káposzta (vörös)
2 alma
1 fej lilhagyma
2 dkg vaj
3 evőkanál cukorszirup
4 szegfűszeg
A fasírthoz
5 szelet kenyér
2 dl tejszín
1 fej lilhagyma
2 tojás
20 dkg sajt
3 dkg vaj
40 dkg darált marhahús
őrölt fehér bors
só
Elkészítése:
A káposzta torzsáját és külső leveleit leszedjük, négyfelé vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A meghámozott, kimagozott almákat négyfelé vágjuk. A hagymát felkockázzuk, és vajban üvegesre pároljuk. Belekeverjük az almát, a borecetet, a szirupot és a szegfűszeget. Megsózzuk, és 1 óráig pároljuk. A fasírthoz a kenyér héját levágjuk, a kenyérbelet tálba tesszük, tejszínnel leöntjük, és 15 percig állni hagyjuk. A hagymát felkockázzuk, és 1 dkg vajban üvegesre pároljuk. A tojásokat sóval és borssal felverjük. A sajtot kis kockákra aprítjuk. A hozzávalókat salátástálba tesszük, majd a hússal összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és 10 percig pihentetjük. A masszából golyókat formázunk, és a maradék vajban aranyszínűre sütjük. A fasírtokat a káposzta tetejére tesszük, és petrezselyemmel díszítjük.