nlc.hu
Gasztro
Szalonnás rakott pogácsa

Szalonnás rakott pogácsa

Igazi pogácsaszendvics! Amikor a két pogácsa között egy jól átsült szalonnakocka lapul, akkor ér az igazi meglepetés, ha beleharapsz! Vendégeknek ne áruld el!

Hozzávalók:

10-15 dkg kolozsvári- vagy császárszalonna
0,5 kg liszt
5 dkg élesztő
20 dkg vaj
1/4 kg tehéntúró
1 pohár kefír
6 púpos evőkanál búzakorpa
10-15 dkg reszelt sajt

2 dl tej
1 csapott evőkanál cukor
vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral, majd egy kanál lisztet keverünk bele. Ha megkelt, a liszttel, túróval, kefírrel, vajjal, sajttal, a korpával és kevés sóval jól összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. Ha megkelt a tészta, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és a felét jól kikent tepsibe sorakoztatjuk. Mindegyik pogácsára egy szalonnakockát teszünk, és befedjük egy másik pogácsatésztával. Ennek a tetejét jól belisztezett, kisebb méretű szaggatóval rányomjuk, hogy jól összetapadjanak. Tojásfehérjével megkenjük, köménymaggal megszórjuk. Hideg sütőbe tesszük, és erős lángon kb. 30 percig sütjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top