Hozzávalók:
különféle húsok (marhalábszárcsont, csirkeaprólék)
rozmaring, majoranna
6-8 kisebb póréhagyma
2-3 répa
só, bors
6-8 magozott aszalt szilva
Elkészítése:
Egy nagy lábosba tegyél különböző húsféleségeket, friss kakukkfüvet, rozmaringot, majoránnát, 6-8 szál kisebb pórhagymát (a nagyobb szálból egy-két darab kell, 2-3 centis karikára vágva), és néhány szál répát. Öntsd fel bőségesen vízzel, tegyél rá fedőt, és kis lángon főzd két-három órán át, ha szükséges, az elfőtt vizet pótold.
Amikor a hús megfőtt, vedd ki a levesből, vágd kisebb darabokra, falatkákra. Sózd, borsozd, és 6-8 darab magozott, csíkokra vágott aszaltszilvát tegyél a levesbe, majd kis lángon további 15 percig főzd.
Általában másnap fogyasztva a legjobb.