Hozzávalók:
1 ek. cukor
2 kk. sütőpor
2 tojás
10 dkg vaj
2-2,5 dl tej
vaj a sütéshez
Elkészítése:
A palacsintatésztához keverd össze a száraz hozzávalókat: 16 dkg lisztet, egy evőkanál cukrot, két kiskanál sütőport. Pottyantsd bele a tojásokat (két darabot), adj hozzá 10 dkg olvasztott vajat, és a tejet apránként hozzáadva, keverd csomómentesre.(kb. 2-2,5 dl tej kell hozzá)
A tésztát kivajazott palacsintasütő közepére öntsd de ne folyjon szét a széléig, maradjon sűrűn a közepén. Fakanállal vagy műanyag lapáttal forgasd meg, hogy mindkét oldalán megsüljön.
Ha kisütötted mindet, fahéjas vajjal ízesíthető: 10 dkg puha, szobahőmérsékletű vajat ízlés szerint keverj el egy-két evőkanál porcukorral, egy kiskanál fahéjjal, és kevés reszelt citrom- vagy narancshéjjal.