nlc.hu
Gasztro
Krémes gombás rizottó

Krémes gombás rizottó

Gomba és rizs, már a kiindulás is jó. Bár a rizottó nálunk talán még nem olyan elterjedt, most bebizonyítjuk, hogy a bácskai rizses húson is túl lehet lépni!





Hozzávalók (4 személyre):

• 30 g szárított gomba
• forró víz
• 60 g vaj
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
• 1 bögre (220 g) arborio rizs
• 250 g felszeletelt sampinyongomba
• 2 bögre (500 ml) forró csirke vagy zöldség erőleves
• 3 ek. finomra vágott friss petrezselyem
• 3 ek. reszelt parmezán sajt
• frissen őrölt feketebors


Elkészítése:

1. Tegyük a szárított gombát egy tálba és öntsük rá a forrásban lévő vizet, hogy elfedje. Tegyük félre 20 percre ázni, amíg a gombák megpuhulnak. Szűrjük le, ha szükséges távolítsuk el a szárakat, és vágjuk össze a gombát.

2.
Olvasszuk meg a vajat egy nagy lábasban, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és fonnyasszuk 5 percig. Adjuk hozzá a rizst, az előkészített szárított gombát és a sampinyongombát, és kevergetve pirítsuk 1 percig.

3.
Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk az erőlevest. Minden esetben várjuk meg, amíg a rizs elfő a levesben. Keverjük bele a petrezselymet, parmezán sajtot és ízlés szerinti feketeborsot, és azonnal tálaljuk.

A recept a Magyar Könyvklub Rizottó és egyéb rizses ételek c. könyvében jelent meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top