nlc.hu
Gasztro
Rizs csirkemájjal, fenyõmaggal és ribizlivel

Rizs csirkemájjal, fenyõmaggal és ribizlivel





Hozzávalók (8 személyre):

• 1 kg csirkemáj
• 75 g vaj
• 12 felvágott mogyoróhagyma
• 1 ½ bögre (330 g) rövidszemű risz
• 600 ml csirke erőleves
• ½ bögre (30 g) apróra vágott petrezselyem
• 100 g fenyőmag
• 100 g ribizli


Elkészítése:

1. Mossuk meg a csirkemájat, és távolítsuk el róla minden felesleges hártyát, eret, inat. Vágjuk a májat harapásnyi falatokra.
2. Hevítsük fel a vajat egy nagy fazékban, és pirítsuk rajta a mogyoróhagymát 5 percig, amíg megfonnyad. Adjuk hozzá a csirkemájat, és pirítsuk további 5 percig (amíg a máj színt vált).
3. Tegyük a rizst és az erőlevest a fazékba, forraljuk fel, majd fedjük le, és lassú tűzön időnként megkevergetve főzzük körülbelül 30 percig (amíg a folyadék felszívódik, és a rizs megfő).
4. Amikor a rizs már puha, keverjük a petrezselymet, fenyőmagot és ribizlit a rizsbe, és tálaljuk fel.

A recept a Magyar Könyvklub Rizottó és egyéb rizses ételek c. könyvében jelent meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top