Hozzávalók (6 személyre):
2 bögre (440 g) barna rizs
1 l csirke erőleves
½ kk. sáfrány (beáztatva)
1 bögre (250 ml) forró víz
só
1 apróra felkockázott hagyma
1 bögre finomra vágott bazsalikomlevél
Elkészítése:
1. Lassú tűzön főzzük a rizst a sáfránnyal együtt az erőlevesben ½ óráig. Szűrjük le, és amikor kihűlt, adjuk hozzá a hagymát és a bazsalikomot. Díszítsük a salátát friss vagy konzerv articsókával, paradicsommal, sült paprikával és fekete olívabogyóval.
2. Dresszing: 1/3 rész balzsamecet, 2/3 rész olívaolaj, frissen őrölt feketebors. Jól rázzuk össze egy zárható edényben és forgassuk bele a salátát.
A recept a Magyar Könyvklub Rizottó és egyéb rizses ételek c. könyvében jelent meg.