Hozzávalók:
75 g mazsola
60 ml konyak
100 g keserűcsokoládé szeletelve
125 g sótlan vaj
2 tojás
125 g barnacukor
125 g átszitált liszt
155 g kesudió apróra vágva
átszitált porcukor
szűrt ivócsokoládé
Elkészítése:
1. A mazsolát áztasd a rumba kb. 15 percre.
2. A csokoládét a vajjal együtt tedd hőálló edényben forrásban lévő víz fölé, kevergesd, amíg simára olvad. Tedd félre, hogy kissé kihűljön.
3. A tojást verd kemény krémmé a barnacukorral. Forgasd bele az olvasztott csokoládét, a lisztet, diót, mazsolát, s újból keverd össze.
4. Az egészet öntsd egy 20 cm hosszú, kikent tortaformába, és süsd meg 35 perc alatt. Hagyd a formában kihűlni. Ezután szeleteld fel. Szitálj rá porcukrot és az ivócsokoládéval öntsd nyakon.
Megjegyzés:
Ünnepi alkalmakon vagy vendégváráskor ékesítheted még tejszínhabbal, gyümölcsöntettel vagy friss gyümölcsökkel.
A recept a Magyar Könyvklub Gyors ételek c. könyvében jelent meg.