nlc.hu
Gasztro
Diós-mazsolás szelet

Diós-mazsolás szelet






Hozzávalók:



• 75 g mazsola
• 60 ml konyak
• 100 g keserűcsokoládé szeletelve
• 125 g sótlan vaj
• • 2 tojás
• 125 g barnacukor
• 125 g átszitált liszt
• 155 g kesudió apróra vágva
• átszitált porcukor
• szűrt ivócsokoládé


Elkészítése:

1. A mazsolát áztasd a rumba kb. 15 percre.
2. A csokoládét a vajjal együtt tedd hőálló edényben forrásban lévő víz fölé, kevergesd, amíg simára olvad. Tedd félre, hogy kissé kihűljön.
3. A tojást verd kemény krémmé a barnacukorral. Forgasd bele az olvasztott csokoládét, a lisztet, diót, mazsolát, s újból keverd össze.
4. Az egészet öntsd egy 20 cm hosszú, kikent tortaformába, és süsd meg 35 perc alatt. Hagyd a formában kihűlni. Ezután szeleteld fel. Szitálj rá porcukrot és az ivócsokoládéval öntsd nyakon.


Megjegyzés:

Ünnepi alkalmakon vagy vendégváráskor ékesítheted még tejszínhabbal, gyümölcsöntettel vagy friss gyümölcsökkel.


A recept a Magyar Könyvklub Gyors ételek c. könyvében jelent meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top