nlc.hu
Gasztro
Könnyû, banános cipó

Könnyû, banános cipó

Törd össze a banánt, és tedd a tésztába. Az eredmény egy kedves, könnyû kis cipó! Igazi villámsüti különleges ízben!






Hozzávalók:



• 250 g puha vaj
• 125 g barnacukor
• 3 felvert tojás
• 1 tk. vaníliaaroma
• 2 tk reszelt citromhéj
• 250 g sütőporral kevert liszt átszitálva
• 2 érett banán összetörve


Elkészítése:

1. A vajat, cukrot, barnacukrot, tojásokat, vaníliaaromát, citromhéjat, lisztet és a banánt verd könnyű, sima masszává 5 perc alatt.
2. Öntsd a keveréket egy kibélelt, kivajazott, 11×21 cm-es, vékony fémtepsibe. Süsd meg 45 perc alatt. Beleszúrt villával tégy próbát, nem ragad-e. Ha kész, hagyd még 5 percig pihenni, mielőtt rácsra teszed, hogy kihűljön.


A recept a Magyar Könyvklub Gyors ételek c. könyvében jelent meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top