nlc.hu
Gasztro
Mogyorós-kókuszos szelet

Mogyorós-kókuszos szelet

Hozzávalók:






• 125 g liszt
• 60 g cukor
• 100 g vaj

diós töltelék
• 155 g mogyoró durvára vágva
• 45 g kókuszreszelék
• 350 g barnacukor
• 30 g liszt
• 2 felvert tojás

Sütő hőmérséklete: 180 fok


Elkészítése:

1. A lisztet, cukrot és a vajat robotgépben forgasd lágy tésztává.
2. Simítsd a tésztát egy 20 cm-es, négyszögletes sütőformába, és süsd 10 percig. Tedd félre hűlni.
3. A töltelékhez keverd össze a mogyorót, kókuszdiót, barnacukrot és a lisztet. Add hozzá a tojásokat, újból keverd el.
4. A masszát egyenletesen oszd el a tésztán. Állítsd a sütőt 190 fokra, és süsd 20 perc alatt aranybarnára. A formában hagyd kihűlni, végül vágd kockára.


A recept a Magyar Könyvklub Gyors ételek c. könyvében jelent meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top