nlc.hu
Gasztro
Narancssaláta

Narancssaláta





Hozzávalók:

• 4 narancs
• 60 g cukor
• 1 fahéjrúd
• 185 ml víz
• 1 tk. citromlé
• 4 ek. sovány joghurt virágmézzel ízesítve


Elkészítése:

1. Egy narancs héját vékonyan hámozd le a fehér részekkel együtt. A héjat vagdald vékony csíkokra. Tedd félre. A többi narancsot is hámozd meg, majd vágd fel keresztben 1 cm vastag karikákra. Rakd le egy tűzálló tálba.

2. A félretett héjat, cukrot, fahéjat, vizet és citromlevet egy edényben lassan forrald fel közepes lángon, majd kis lángon főzd 3 percig. Vedd le a tűzről. Még langyosan öntsd rá a hámozott narancskarikákra. Hűtsd be 2 órára, mielőtt a joghurttal tálalod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top