nlc.hu
Gasztro
Görög spenótleves tojással és citrommal

Görög spenótleves tojással és citrommal

A hagyományos recept egészségesebb változata kevesebb tojássárgájából, zsírszegény csirkelevesbõl és barna rizsbõl készül, de azért ugyanolyan finom és krémesen lágy.

Hozzávalók:





• 7,5 dl csirkealaplé
• 3 szál zöldhagyma, apróra vágva
• 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
• 30 dkg mélyhűtött spenót
• ½ kk. szurokfű
• 5 dkg főtt barna rizs
• 1 kk. reszelt citromhéj
• 3 ek. friss citromlé
• ½ kk. só
• 1 nagy tojás és két tojásfehérje


Elkészítése:

1. Egy közepes méretű lábosba öntsünk 4 ek. csirkelevest, adjuk hozzá a zöldhagymát és a fokhagymát. Közepes hőfokon főzzük, amíg a zöldhagyma megpuhul (kb. 2 perc).
2. Adjuk hozzá a maradék csirkelevest, a spenótot és a szurokfüvet, és forraljuk fel. Alacsony hőfokon fedő alatt főzzük, amíg a spenót megpuhul (kb. 5 perc).
3. Keverjük hozzá a rizst, a citromhéjat, a citromlevet, a sót, és ismét forraljuk fel. Vegyünk ki egy fél csésze forró levet, és egy közepes méretű tálban keverjük össze a tojással és a két tojásfehérjével. Folyamatosan kevergetve öntsük a meleg tojásos keveréket a forró levesbe.













 


 


A recept a Reader’s Digest kiadásában megjelent Az életerő konyhája című könyvben jelent meg.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top