Hozzávalók:
3 szál zöldhagyma, apróra vágva
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
30 dkg mélyhűtött spenót
½ kk. szurokfű
5 dkg főtt barna rizs
1 kk. reszelt citromhéj
3 ek. friss citromlé
½ kk. só
1 nagy tojás és két tojásfehérje
Elkészítése:
1. Egy közepes méretű lábosba öntsünk 4 ek. csirkelevest, adjuk hozzá a zöldhagymát és a fokhagymát. Közepes hőfokon főzzük, amíg a zöldhagyma megpuhul (kb. 2 perc).
2. Adjuk hozzá a maradék csirkelevest, a spenótot és a szurokfüvet, és forraljuk fel. Alacsony hőfokon fedő alatt főzzük, amíg a spenót megpuhul (kb. 5 perc).
3. Keverjük hozzá a rizst, a citromhéjat, a citromlevet, a sót, és ismét forraljuk fel. Vegyünk ki egy fél csésze forró levet, és egy közepes méretű tálban keverjük össze a tojással és a két tojásfehérjével. Folyamatosan kevergetve öntsük a meleg tojásos keveréket a forró levesbe.
A recept a Reader’s Digest kiadásában megjelent Az életerő konyhája című könyvben jelent meg. |