Hozzávalók:
3 szelet pulykasonka
1 ek. olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
25 dkg burgonya, héjastól, 1-1,5 cm-es kockákra vágva
1 l csirkealaplé
45 dkg konzerv kukorica lecsöpögtetve
1 piros húsú paprika, kicsumázva, apróra összevágva
5 dl tej
½ kk. só
1 ek. közepesen csípős konzerv zöld csilipaprika, apróra vágva
Elkészítése:
1. Egy nagy lábosban pirítsuk ropogósra a sonkát (kb. 6 perc), majd tegyük papírtörlőre, hogy lecsöpögjön.
2. Ugyanabban a lábosban közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat. Adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk puhára (kb. 5 perc). Adjuk hozzá a burgonyát és a csirkealaplét. Félig lefedve főzzük, amíg a krumpli teljesen megpuhul (kb. 20 perc). Keverjük hozzá a kukoricát, és főzzük még 5 percig.
3. A burgonya és a kukorica felét egy kis lével turmixgépben keverjük simára, majd tegyük vissza a lábosba. Adjuk hozzá a paprikát, a tejet és a sót. Lefedve főzzük 10 percig.
4. Vágjuk össze apróra a sonkát, és a csilivel együtt keverjük a levesbe. Melegítsük fel, majd tálaljuk.
A recept a Reader’s Digest kiadásában megjelent Az életerő konyhája című könyvben jelent meg. |