nlc.hu
Gasztro
Kukoricaleves kétféle paprikával

Kukoricaleves kétféle paprikával

Az édes paprika és a közepesen erõs csili jól kiemeli ennek a C-vitamin-tartalmú egészséges ételnek az ízét. Vegetáriánusok zöldséglevesbõl is készíthetik!





Hozzávalók:

• 3 szelet pulykasonka
• 1 ek. olívaolaj
• 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
• 25 dkg burgonya, héjastól, 1-1,5 cm-es kockákra vágva
• 1 l csirkealaplé
• 45 dkg konzerv kukorica lecsöpögtetve
• 1 piros húsú paprika, kicsumázva, apróra összevágva
• 5 dl tej
• ½ kk. só
• 1 ek. közepesen csípős konzerv zöld csilipaprika, apróra vágva


Elkészítése:

1. Egy nagy lábosban pirítsuk ropogósra a sonkát (kb. 6 perc), majd tegyük papírtörlőre, hogy lecsöpögjön.
2. Ugyanabban a lábosban közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat. Adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk puhára (kb. 5 perc). Adjuk hozzá a burgonyát és a csirkealaplét. Félig lefedve főzzük, amíg a krumpli teljesen megpuhul (kb. 20 perc). Keverjük hozzá a kukoricát, és főzzük még 5 percig.
3. A burgonya és a kukorica felét egy kis lével turmixgépben keverjük simára, majd tegyük vissza a lábosba. Adjuk hozzá a paprikát, a tejet és a sót. Lefedve főzzük 10 percig.
4. Vágjuk össze apróra a sonkát, és a csilivel együtt keverjük a levesbe. Melegítsük fel, majd tálaljuk.













 


 


A recept a Reader’s Digest kiadásában megjelent Az életerő konyhája című könyvben jelent meg.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top