nlc.hu
Gasztro
Pulykaleves sült fokhagymával, spenóttal és rizzsel

Pulykaleves sült fokhagymával, spenóttal és rizzsel

A rizs, a friss spenót és a sovány pulykahús egészséges együttese nagy mennyiségben tartalmazza az energiatermeléshez szükséges B-vitaminokat.

Hozzávalók:





• 2 közepes fej fokhagyma, héjastól
• 2 ek. paradicsompüré
• 1 l szárnyashúsleves
• 15 dkg főtt pulykahús, kockára vágva
• 6 dkg főtt fehér hosszú szemű rizs
• 35 dkg spenót, szár nélkül, durvára összevágva
• ¼ kk. fekete bors
• ¼ kk. csípős pirospaprika
• 1 ek. frissen facsart citromlé


Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
2. Vágjuk le a fokhagymák felső harmadát, és a többit csomagoljuk alufóliába. Süssük a sütőben egészen puhára (kb. 50 perc). Hagyjuk kihűlni, vegyük ki a fóliából és egy tálkában törjük péppé.
3. Egy nagy lábosban keverjük össze a fokhagymapépet és a paradicsompürét. Adjuk hozzá a szárnyashúslevest, és forraljuk fel. Keverjük bele a pulykát, a rizst, a spenótot, a borsot, és a csípős paprikát. Fedő nélkül főzzük 8 percig. Tálalás előtt keverjük hozzá a citromlevet.











 


A recept a Reader’s Digest kiadásában megjelent Az életerő konyhája című könyvben jelent meg.


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top