Hozzávalók:
2 ek. paradicsompüré
1 l szárnyashúsleves
15 dkg főtt pulykahús, kockára vágva
6 dkg főtt fehér hosszú szemű rizs
35 dkg spenót, szár nélkül, durvára összevágva
¼ kk. fekete bors
¼ kk. csípős pirospaprika
1 ek. frissen facsart citromlé
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
2. Vágjuk le a fokhagymák felső harmadát, és a többit csomagoljuk alufóliába. Süssük a sütőben egészen puhára (kb. 50 perc). Hagyjuk kihűlni, vegyük ki a fóliából és egy tálkában törjük péppé.
3. Egy nagy lábosban keverjük össze a fokhagymapépet és a paradicsompürét. Adjuk hozzá a szárnyashúslevest, és forraljuk fel. Keverjük bele a pulykát, a rizst, a spenótot, a borsot, és a csípős paprikát. Fedő nélkül főzzük 8 percig. Tálalás előtt keverjük hozzá a citromlevet.
A recept a Reader’s Digest kiadásában megjelent Az életerő konyhája című könyvben jelent meg. |