nlc.hu
Gasztro
Spárgaleves

Spárgaleves

A spárga sok folsavat tartalmaz, amely a szív- és érrendszeri betegségek és a fejlõdési rendellenességek ellen hat. A tárkonyos íz külön feldobja a spárga zöldségízét!





Hozzávalók:

• 1 kg spárga, megtisztítva
• 1 ek. növényi olaj
• 1 kk. vaj
• 2 póréhagyma (csak a halványzöld és fehér részek) leöblítve, apróra vágva
• ½ vöröshagyma, apróra vágva
• 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
• 3 ek. hosszú szemű fehér rizs
• 1 citrom reszelt héja
• 1,5 l csirkealaplé
• ½ kk. só
• ¼ kk. fekete bors
• ½ kk. morzsolt szárított tárkony
• 3 ek. natúr joghurt


Elkészítése:

1. Vágjuk le a spárgák csúcsát. A csúcsokat blansírozzuk 1 percig forrásban lévő vízben, majd hagyjuk lecsöpögni. A spárga többi részét vagdossuk össze.
2. Egy nagy lábasban közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat és a vajat. Adjuk hozzá és pároljuk puhára a póréhagymát, a vöröshagymát és a fokhagymát (kb. 5 perc). Adjuk hozzá a spárgát, és lefedve főzzük 10 percig.
3. Adjuk hozzá a rizst, a citromhéjat, a levesalapot, a sót és a borsot. Félig lefedve főzzük 30 percig.
4. Turmixgéppel keverjük pépesre a levest, majd tegyük vissza a lábosba. Adjuk hozzá a tárkonyt és a spárga csúcsait. Főzzük 3 percig, majd vegyük le a tűzhelyről. Keverjünk hozzá joghurtot és tálaljuk.













 


 


A recept a Reader’s Digest kiadásában megjelent Az életerő konyhája című könyvben jelent meg.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top