Hozzávalók:
1 kg spárga, megtisztítva
1 ek. növényi olaj
1 kk. vaj
2 póréhagyma (csak a halványzöld és fehér részek) leöblítve, apróra vágva
½ vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
3 ek. hosszú szemű fehér rizs
1 citrom reszelt héja
1,5 l csirkealaplé
½ kk. só
¼ kk. fekete bors
½ kk. morzsolt szárított tárkony
3 ek. natúr joghurt
Elkészítése:
1. Vágjuk le a spárgák csúcsát. A csúcsokat blansírozzuk 1 percig forrásban lévő vízben, majd hagyjuk lecsöpögni. A spárga többi részét vagdossuk össze.
2. Egy nagy lábasban közepes hőfokon forrósítsuk fel az olajat és a vajat. Adjuk hozzá és pároljuk puhára a póréhagymát, a vöröshagymát és a fokhagymát (kb. 5 perc). Adjuk hozzá a spárgát, és lefedve főzzük 10 percig.
3. Adjuk hozzá a rizst, a citromhéjat, a levesalapot, a sót és a borsot. Félig lefedve főzzük 30 percig.
4. Turmixgéppel keverjük pépesre a levest, majd tegyük vissza a lábosba. Adjuk hozzá a tárkonyt és a spárga csúcsait. Főzzük 3 percig, majd vegyük le a tűzhelyről. Keverjünk hozzá joghurtot és tálaljuk.
A recept a Reader’s Digest kiadásában megjelent Az életerő konyhája című könyvben jelent meg. |