India legismertebb, legrégibb itala a tea, amelyet gyakran a nyílt utcán hatalmas kondérba főzve készítenek: sok-sok tealevelet, cukrot összefőznek tejjel és vízzel, amíg szürkésbarna, édes folyadékot nem kapnak. Még forrón fogyasztják.
Nagy a választék a valamilyen tejtermékből származó italokból is, amelyek nagy melegben szomjoltásra kiválóak, hűsítenek. A vizes alapú üdítők savanykás ízhatásuk miatt a gyomor működését segítik elő. A gazdagabb területeken sok gyümölcsturmixot, nektárt, tejsavót, laszit (joghurtot), és szárított rózsabimbóból készített italt fogyasztanak
Az ivásnak Indiában is vannak hagyományos szabályai:
az étkezést általában egy jeges pani (víz) felhörpintésével kezdik, mivel azt tartják, hogy legjobban a hideg víz oltja a szomjat, napi két liter folyadékot fogyasztanak, és evés után legalább egy órán át nem isznak semmit.