nlc.hu
Gasztro
Mibõl mit?

Mibõl mit?

Ha indiai étteremben jártál már, biztosan ismered a rózsavizes limonádét vagy a titokzatos nevû laszit. De vajon mibõl készülnek ezek a nekünk igencsak egzotikus italok?





Laszi (joghurtital)

A laszinak kétféle típusa létezik: édes és sós. A jégkockát ásványvízzel is helyettesíthetjük, mindig alaposan dolgozzuk, rázzuk össze. Segítségül használhatunk tumixgépet vagy botmixert.

Sós: Egy pohár (2 dl) natur joghurtot ízlés szerint sóval, borssal, fél pohárnyi jégkockával elkeverjük. Jól áthűtve fogyasszuk!

Édes: Egy pohár (2 dl) joghurtot pár csepp citromlével és 1-2 kiskanál porcukorral, vagy egy csomag vaníliás cukorral eldolgozunk. (Adhatunk hozzá fél pohár ásványvizet, vagy ugyanannyi jégkockát.) Hűtve fogyasszuk!


Tejsavó


A túró vagy sajt készítésénél visszamaradt lét kell ízesíteni (többnyire borssal).


Gyümölcsturmixok

Az előzetesen felforralt és jól lehűtött tejet bármilyen puha gyümölccsel (banán, ananász, eper, málna, mangó) összedolgozzuk, fűszerezzük fahéjjal, vaníliás cukorral, szerecsendióval, kardamommal. Összeturmixoljuk és lehűtjük.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top