Laszi (joghurtital)
A laszinak kétféle típusa létezik: édes és sós. A jégkockát ásványvízzel is helyettesíthetjük, mindig alaposan dolgozzuk, rázzuk össze. Segítségül használhatunk tumixgépet vagy botmixert.
Sós: Egy pohár (2 dl) natur joghurtot ízlés szerint sóval, borssal, fél pohárnyi jégkockával elkeverjük. Jól áthűtve fogyasszuk!
Édes: Egy pohár (2 dl) joghurtot pár csepp citromlével és 1-2 kiskanál porcukorral, vagy egy csomag vaníliás cukorral eldolgozunk. (Adhatunk hozzá fél pohár ásványvizet, vagy ugyanannyi jégkockát.) Hűtve fogyasszuk!
Tejsavó
A túró vagy sajt készítésénél visszamaradt lét kell ízesíteni (többnyire borssal).
Gyümölcsturmixok
Az előzetesen felforralt és jól lehűtött tejet bármilyen puha gyümölccsel (banán, ananász, eper, málna, mangó) összedolgozzuk, fűszerezzük fahéjjal, vaníliás cukorral, szerecsendióval, kardamommal. Összeturmixoljuk és lehűtjük.