Gasztro

Receptek

Fahéjas laszi

Egy pohár (2 dl) joghurtot keverj el két kiskanál porcukorral, 1 kiskanál őrölt fahéjjal, egy csipetnyi őrölt szegfűszeggel, egy deci ásványvízzel és néhány csepp citomlével.


Mango laszi

Elkészítéséhez használj turmixgépet: az apróra vágott gyümölcsöt tedd a gépbe, adj hozzá 3-4 evőkanál cukrot (vagy mézet), egy pohár (2 dl) natur joghurtot, fél pohár ásványvizet és turmixold össze.


Mézes laszi

Egy pohár (2 dl) joghurttal dolgozz el 2-3 evőkanál mézet, 2-3 evőkanál almalevet. Tálaláskor öntsd fel 1 dl szénsavas ásványvízzel.


Őszibarack laszi

Keverj össze egy pohár (2 dl) joghurtot egy-egy kiskanál szegfűszeggel, fahéjjal, cukorral, adj hozzá egy kockára vágott barackot és fél pohár ásványvizet, valamint 2-3 db jégkockát. Turmixold össze.


Rózsavizes limonádé

Keverj el 10 dkg cukrot egy citrom levével, adj hozzá 1,5 dl rózsavizet (ritkán, de kapható a különböző keleti élelmiszerboltokban, esetleg nagyobb gyógynövényszaküzletekben), és 8 dl ásványvizet. Lehűtve fogyasztható.


Köményes víz


Egy liter vízhez adj hozzá 2 evőkanál őrölt gyömbért, egy-egy csipetnyi csiliport ill. garam masalát, sót, 4 evőkanál mézet, 2-2 evőkanál apróra vágott mentalevelet és őrölt köményt, valamint egy citrom levét. Keverd el, majd egy-két órára tedd be a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt szűrd át papír filteren.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top