Hozzávalók:
25 dkg előfőzött polenta
4 dkg vaj
4 evőkanál parmezán sajt (reszelt)
1 kávéskanál rozmaring
1 kávéskanál kömény
25 dkg mozzarella sajt
4 paradicsom
12 olajbogyó (fekete)
2 evőkanál olaj
1 evőkanál oreganó (szurokfű)
őrölt bors
só
Elkészítése:
A kukoricaliszt négyszeres mennyiségű vizét mély lábosba öntjük, és rászórjuk a kukoricalisztet. 15-20 percig közepes tűzön állandóan kevergetve fűzzük. (Sima masszát kell kapnunk, amely az edény falától elválik.) Belekeverjük a darabokra szelt hideg vajat, a reszelt parmezánt, a rozmaringot és a köménymagot. Sóval, borssal ízesítjük, és levesszük a tűzről. A mozzarellát felszeleteljük, a paradicsomokat karikákra vágjuk. A polentát a pizzaformába simítjuk, megrakjuk a paradicsomkarikákkal, a mozzarellával és az olajbogyóval. Sóval, borssal ízesítjük, olajjal meglocsoljuk, és rászórjuk az oregánót. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük.