nlc.hu
Gasztro
Mozzarellás polentapizza

Mozzarellás polentapizza





Hozzávalók:

• 25 dkg előfőzött polenta
• 4 dkg vaj
• 4 evőkanál parmezán sajt (reszelt)
• 1 kávéskanál rozmaring
• 1 kávéskanál kömény
• 25 dkg mozzarella sajt
• 4 paradicsom
• 12 olajbogyó (fekete)
• 2 evőkanál olaj
• 1 evőkanál oreganó (szurokfű)
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A kukoricaliszt négyszeres mennyiségű vizét mély lábosba öntjük, és rászórjuk a kukoricalisztet. 15-20 percig közepes tűzön állandóan kevergetve fűzzük. (Sima masszát kell kapnunk, amely az edény falától elválik.) Belekeverjük a darabokra szelt hideg vajat, a reszelt parmezánt, a rozmaringot és a köménymagot. Sóval, borssal ízesítjük, és levesszük a tűzről. A mozzarellát felszeleteljük, a paradicsomokat karikákra vágjuk. A polentát a pizzaformába simítjuk, megrakjuk a paradicsomkarikákkal, a mozzarellával és az olajbogyóval. Sóval, borssal ízesítjük, olajjal meglocsoljuk, és rászórjuk az oregánót. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top