Gasztro

Csõben sült vegyes zöldség

Fogd a zöldséget, és süsd meg csõben! Ez tipikusan olyan köret, ami fõételnek is remek! De akár olívás kenyérrel is eheted!





Hozzávalók:

• 2 piros színű paprika
• 2 kisebb cukkini
• 2 paradicsom
• 1 fej vöröshagyma
• 10 dkg kecskesajt
• 8 evőkanál olívaolaj
• 1 kávéskanál friss kakukkfű
• 2 kávéskanál csípős pirospaprika
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A paprikákat kimagozzuk, csíkokra vágjuk, a cukkinikat félbevágjuk és felszeleteljük, a paradicsomokat felkarikázzuk, a hagymát felaprítjuk, a sajtot kockákra vágjuk. Serpenyőben, 1 evőkanál forró olajban 3 percig pirítjuk a paprikacsíkokat, majd kiszedjük, és félretesszük. A maradék zsiradékot 2 evőkanál olajjal kiegészítjük, és 5 percig pirítjuk benne a cukkinit, majd azt is félretesszük. A helyére szórjuk a finomra vágott hagymát, teszünk hozzá még 2 evőkanál olajat, és megfonnyasztjuk.


Hozzáadjuk a paradicsomkarikákat, a finomra vágott kakukkfüvet, 1 kávéskanál pirospaprikát, és 10 percig kislángon pároljuk, majd sütőtálba öntjük. Váltakozva rárakjuk a paprikát és a cukkinit, befedjük a sajtkockákkal, megszórjuk a maradék pirospaprikával, meglocsoljuk a maradék olajjal, és 10 percre forró sütőbe toljuk. Roston sült sertés-, marha- és szárnyashúsokhoz kínáljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top