Hozzávalók:
10 dkg gomba
20 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
1 darab paprika (piros színű)
2 evőkanál olaj
2 evőkanál petrezselyem (finomra vágott)
1 gerezd fokhagyma
9 dl zöldségleves (leveskockából)
2 nagy paradicsom (friss)
7,5 dkg zöldborsó
sáfrány
pirospaprika
őrölt bors
só
Elkészítése:
A hagymát apróra, a paprikát kockákra vágjuk. A meghámozott paradicsomok belsejét kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk az olajban, majd belekeverjük a zúzott fokhagymát, a paprikakockákat, a vékonyra szeletelt gombát, és időnként kevergetve 2-3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, és még 1 percig főzzük.
Beleöntjük a levest, sóval, borssal ízesítjük, a pirospaprikával és a sáfránnyal megszórjuk. Összekeverjük, felforraljuk, és 10-12 percig főzzük, időnként megkeverjük. Amikor a rizs megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót, és lefedve még 5 percig főzzük. Újrafűszerezzük, majd a paradicsomkockákkal és a petrezselyemmel megszórva, melegen tálaljuk.