Hozzávalók:
15 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál fahéj
5 dkg cukor
1 tojás
4 evőkanál tej
10 dkg puha margarin
30 dkg meggy vagy cseresznye kimagozva
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és egy 20 x 20 cm-es tepsit kenj be vajjal és liszttel.
A lisztet keverd el a sütőporral, fahéjjal és a cukorral, közepébe pottyantsd bele a tojást, add hozzá a tejet és a puha margarint, majd robotgéppel dolgozd el a hozzávalókat. A masszát öntsd bele a formába és szórd rá a kimagozott meggyet. Tetejére a következő morzsát szórd: egy púpozott evőkanál lisztet, ugyanannyi cukorral, 1 kiskanál fahéjjal és egy evőkanálnyi margarinnal keverj el, ezt szórd a tésztára.
Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig kell sütni.
Előkészületek egy piknikre» Kuszkusz-saláta» Tésztasaláta» Csirkemell szendvics, karamellizált hagymával» Diós szelet» |