Hozzávalók:
750 g darált, sovány marhahús
3 újhagyma, összevágva
2 ek. felaprított, friss snidling
1 tojás lazán felverve
2 ek. paradicsomszósz
2 ek. Worcestershire-szósz
1 ek. chiliszósz
125 g reszelt mozzarella sajt
6 szelet bacon, bőrke nélkül
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra. Tegyük egy tálba a marhahúst, az újhagymát, a snidlinget, a tojást, a paradicsomszószt, a Worcestershire-szószt és a chiliszószt, majd jól keverjük össze.
A masszából formázzunk tizenkét lapos pogácsát. Hat húspogácsa tetejére tegyünk mozzarellát, majd a megmaradt hat húspogácsát, és csipkedjük össze a széleiket, hogy jól zárjanak. Mindegyik pogácsapár köré tekerjünk egy-egy szelet bacont, és tűzzük meg fogpiszkálóval. Helyezzük egy tányérra, és hűtsük be két órára, illetve amíg a húspogácsák megszilárdulnak.
2. Helyezzük a pogácsákat az enyhén megolajozott grillre, és süssük 10-15 percig, illetve amíg a hús a saját ízlésünknek megfelelően átsül, a sajt pedig megolvad.
További recepteket olvashatsz a Magyar Könyvklub Könnyű és gyors barbecue ételek szakácskönyvében.