Hozzávalók:
6 felső csirkecombfilé félbevágva
Joghurtos pác:
1 ek. felaprított friss koriander
2 tk. finomra reszelt friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma összezúzva
2 tk. pirospaprika
1 kk. őrölt római kömény
½ tk. kurkuma
½ tk. chilipor
½ tk. őrölt fahéj
1 csésze natúr joghurt
2 ek. citromlé
Elkészítése:
1. A pác készítéséhez tegyük egy lapos üveg- vagy kerámiaedénybe a fűszereket, a joghurtot és a citromlét, majd alaposan keverjük össze. Tegyük bele a csirkecombokat, forgassuk jól bele, majd szobahőmérsékleten pácoljuk 30 percig.
2. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra. Csöpögtessük le a csirkecombokat, és három darabonként fűzzük fel enyhén megolajozott nyársakra. Ismételjük a műveletet a maradék combokkal, hogy négy nyársat kapjunk. Helyezzük a kebabokat az enyhén megolajozott grillrácsra, és süssük oldalanként 4-5 percig, illetve amíg a csirke puhára sül.
További recepteket olvashatsz a Magyar Könyvklub Könnyű és gyors barbecue ételek szakácskönyvében.