Hozzávalók:
1 zöld húsú paprika kimagozva és 2 cm-es kockákra vágva
2 cukkini 2 cm-es darabokra vágva
1 lilahagyma, 2 cm-es kockákra vágva
1 padlizsán 2 cm-es kockákra vágva
16 koktélparadicsom
2 ek. olívaolaj
2 ek. citromlé
1 ek. felaprított, friss oregano vagy 1 kk. morzsolt oregano
zöldfűszeres mártás
1 ek. felaprított, friss kapor
2 ek. felaprított, friss snidling
250 g tejföl
2 ek. citromlé
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra. Fűzzünk egy enyhén megolajozott nyársra egy-egy darab zöldpaprikát, cukkinit, hagymát, padlizsánt és paradicsomot. Ismételjük a műveletet a megmaradt zöldségekkel, amíg minden hozzávaló elfogy.
2. Keverjük össze az olajat, a citromlét és az oreganót, majd kenjük a kebabokra. Tegyük a kebabokat az enyhén megolajozott grillrácsra, majd többször megforgatva süssük 5-10 percig, illetve amíg a zöldségek megpuhulnak.
3. A mártás elkészítéséhez tegyük egy tálba a kaprot, a snidlinget, a tejfölt és a citromlevet, majd jól keverjük össze. Szolgáljuk fel a kebabbal együtt.
További recepteket olvashatsz a Magyar Könyvklub Könnyű és gyors barbecue ételek szakácskönyvében.