Hozzávalók:
125 g rucola
1 paradicsom felszeletelve
½ csokor friss bazsalikom
2 ek. fenyőmag
1 ek. reszelt parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma összezúzva
2 ek. olívaolaj
500 g darált csirkehús
1 bögre zsemlemorzsa
1 piros húsú paprika megsütve és kockára vágva
1 vöröshagyma kockára vágva
1 tojásfehérje
frissen őrölt feketebors
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra. A húspogácsák elkészítéséhez tegyük a bazsalikomleveleket, a fenyőmagot, a parmezánt, a fokhagymát és az olajat konyhai robotgépbe vagy turmixba, majd egyenletesre dolgozzuk össze. Öntsük a keveréket egy tálba, adjuk hozzá a csirkehúst, a zsemlemorzsát, a paprikát, a hagymát, a tojásfehérjét és ízlés szerint a feketeborsot, majd alaposan keverjük össze.
2. A csirkehús masszából formázzunk négy lapos pogácsát. Helyezzük a pogácsákat enyhén megolajozott grillező lapra, és süssük oldalanként 3 percig illetve amíg a pogácsák megsülnek.
3. Tálaláshoz mindegyik zsemle alsó részére halmozzunk rucolát, majd tegyünk rájuk egy-egy húspogácsát, szelet paradicsomot, végül a zsemlék tetejét. Azonnal szolgáljuk fel.
További recepteket olvashatsz a Magyar Könyvklub Könnyű és gyors barbecue ételek szakácskönyvében.