nlc.hu
Gasztro
Eperparfé

Eperparfé





Hozzávalók:

• 50 dkg eper
• 25 dkg cukor
• 5 tojássárgája
• 4 dl tejszín
• 1 tasak vaníliáscukor


Elkészítése:

Az eperből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit megmossuk, leszárítjuk, a felét összeturmixoljuk, a többit kis darabokra vágjuk. A cukrot 1 dl vízben elkeverjük, és addig főzzük, amíg teljesen elolvad, majd levesszük a tűzről. A tojássárgákat felverjük, hozzákeverjük a langyos sziruphoz, majd visszatesszük a tűzre. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve melegítjük, de amikor forrni kezdene, levesszük. Egy tálba öntjük, és habverővel kihűlésig verjük. Külön felverjük a tejszínhabot.


A cukros tojássárgájához először az összeturmixolt epret keverjük hozzá a vaníliáscukorral, majd beleforgatjuk a tejszínhabot és a darabos epret. Félgömb- vagy őzgerincformába öntjük, és egy éjszakára fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk (előtte a formát rövid időre meleg vízbe állítjuk), felszeleteljük, és eperszemekkel díszítve kínáljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top