Hozzávalók:
50 dkg eper
25 dkg cukor
5 tojássárgája
4 dl tejszín
1 tasak vaníliáscukor
Elkészítése:
Az eperből pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit megmossuk, leszárítjuk, a felét összeturmixoljuk, a többit kis darabokra vágjuk. A cukrot 1 dl vízben elkeverjük, és addig főzzük, amíg teljesen elolvad, majd levesszük a tűzről. A tojássárgákat felverjük, hozzákeverjük a langyos sziruphoz, majd visszatesszük a tűzre. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve melegítjük, de amikor forrni kezdene, levesszük. Egy tálba öntjük, és habverővel kihűlésig verjük. Külön felverjük a tejszínhabot.
A cukros tojássárgájához először az összeturmixolt epret keverjük hozzá a vaníliáscukorral, majd beleforgatjuk a tejszínhabot és a darabos epret. Félgömb- vagy őzgerincformába öntjük, és egy éjszakára fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk (előtte a formát rövid időre meleg vízbe állítjuk), felszeleteljük, és eperszemekkel díszítve kínáljuk.