Americano
Forró vízzel hígított eszpresszó, amely filterkávéra hasonlító kávéital, de megmarad az eszpresszó íze.
Café Frappé
1/2 rész erős kávé 1/2 rész fagyival mixerben összekeverve.
Café Ristretto
A neve jelentése szerint rövid kávé, amelynél mindössze 25 ml vízzel oldottuk ki a szokásos mennyiségű kávéőrleményt.
Cappuccino
1/3 rész eszpresszó, 1/3 rész gőzölt tejjel és 1/3 rész tejhabbal.
Con Panna
Eszpresszó kávé a tetején tejszínhabbal.
Demi-tasse
Egy adag eszpresszó normál kávécsészében.
(Grosser) Brauner
Tejeskávé, ha nagy csészében van, akkor Grosser.
Hosszúkávé (Café Lungo)
A szokásosnál több vízzel oldjuk ki a kávéőrleményt, de még mindig nem oldottunk ki túl sokat a főzéssel. A kávéital 100 – 120 ml.
Kapuziner
Eszpresszó egy kis tejhabbal.
Krémkávé (Café Créme)
Normál erősségű eszpresszó kávé, krémes réteggel.
Latte macchiato
Egy adag eszpresszó egy pohár felgőzölt tejbe öntve, tejhabbal a tetején.
Latteccino
Átmenet a tejeskávé és a cappuccino között.
Macchiato
Egy adag eszpresszó, egy vagy két evőkanál tejhabbal borítva.
Mocha
Romano
Egy adag eszpresszó friss citromhéjjal díszítve.
Schlagobers
Eszpresszó tejszínhabbal.
Tejeskávé (Caffe Latte, Café au lait)
1/2 rész normál erősségű kávé 1/2 rész meleg tejjel.
Wiener melange
1/2 rész normál erősségű kávé és 1/2 rész meleg tej, csokoládéval meghintve
Kíváncsi vagy még néhány különlegességre? Kattints ide: www.omnia.hu