Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg csirkemellfilé
10 dkg csiperkegomba
4 dl kókusztej (1 konzerv)
kis darab (kb. 5 dkg) galanga
1 szál citromfű
2 lime-levél
1 mk. őrölt chilipaprika
1 csokor koriander
só, pár csepp citromlé (elhagyható)
Elkészítése:
A csirkemellet és a gombát egyforma 2×2 centiméteres kockára vágjuk. A kókusztejet felforraljuk, hozzáadjuk a lime-leveleket, a felkarikázott citromfüvet, a chilipaprikát és a megtisztított, karikákra vágott galangát. Megsózzuk, majd belefőzzük a csirkemellet és a gombát. A főzés közben elpárolgott folyadékot kevés vízzel pótolhatjuk. A levesnek enyhén citromosnak, csípősnek és tartalmasnak kell lennie. A végén pár csepp citromlével még ízesíthetjük és megszórjuk az apróra vágott korianderlevéllel.
Jó tudni
A galanga a gyömbérhez hasonló formájú és aromájú ázsiai fűszernövény, csak citrusosabb íz jellemzi. Ezeket és a lime-levelet ázsiai boltokban szerezhetjük be.
Tamás tippje
Ha épp egy hódolóval és nem szinglitársunkkal, barátnőnkkel osztjuk meg a levest, neki bátrabban tegyünk a chilipaprikából.