Hozzávalók:
4 dkg cukor
2 tasak vaníliáscukor
fél citrom (leve)
2 evőkanál málnaszörp
a tojáshabhoz
3 tojásfehérje
só
2 evőkanál porcukor
a díszítéshez
málna
mentalevelek
Elkészítése:
A barackokat leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, és kimagozzuk. 4 fél barackot mély tálba teszünk, és a cukorral meg a vaníliáscukorral megszórjuk. Összekeverjük, majd 20 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük a barackokat, turmixoljuk, áttörjük, majd belekeverjük a citromlevet, a málnaszörpöt, és tálalásig hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a cukrot, és fényes, sima masszává keverjük.
A barackokat a tojáshabbal megtöltjük, kivajazott tepsibe rakjuk, és forró sütőben a hab keményedéséig sütjük, majd még 5 percig a sütőben hagyjuk, de a sütőajtót kissé kinyitjuk. Tányérokra tesszük, a hideg öntettel körülöntjük, málnaszemekkel és mentalevéllel díszítve tálaljuk.
A cukrászok szerint minél tovább hagyjuk a sütés végeztével a sütőben a habos barackot, annál finomabb édességet kapunk.