Hozzávalók:
a tésztához
12,5 dkg vaj
25 dkg liszt
só
a töltelékhez
6 sárgabarack
5 dkg vaj
8-8 dkg cukor és kókuszreszelék
2 evőkanál whisky
2 tojásfehérje
só
Elkészítése:
A tésztához a lisztet meg a vajat összedolgozzuk, késhegynyi sóval ízesítjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy egynemű, gyúrható tésztát kapjunk. Golyót formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, és 20 percre hűtőbe tesszük. Kivesszük, kinyújtjuk, kivajazott formába nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, sütőpapírral lefedjük, és forró sütőben 15 perc alatt megsütjük. A barackokat félbevágjuk, a magjukat kivesszük.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan belekeverjük a cukrot és a kókuszreszeléket. A vajat megolvasztjuk, és a kihűlt tésztára öntjük, rákenjük a tojáshabos keveréket. A barackokat elrendezzük a tetején, majd forró sütőben még 30 percig sütjük. Tálaláskor megszórjuk kókuszreszelékkel.