Hozzávalók:
1 csomag mirelit leveles tészta
2,5 dkg margarin
12,5 dkg mascarpone sajt
5 evőkanál citromízű puding
4 evőkanál tejszín
17,5 dkg fehér húsú őszibarack
a díszítéshez
porcukor
mentalevelek
fél citrom (héja)
Elkészítése:
A tésztát nedves törlőkendőn lapjaira szedjük, szétterítjük. Egy kés és egy tál segítségével 16 db 9 cm átmérőjű kört vágunk belőle. A margarint megolvasztjuk, és a körök mindkét oldalát meglocsoljuk. Kivajazott tepsibe rakjuk, és meleg sütőben aranyszínűre és ropogósra sütjük. Rácsra tesszük kihűlni. A mascarponét a pudinggal és a tejszínnel habosra keverjük.
Az őszibarackokat meghámozzuk, húsukat kis kockákra vágjuk. 4 desszertestálkára 1-1 lapot teszünk. A mascarponés krémmel megkenjük, az őszibarackkockákkal megszórjuk, majd rátesszük a következő lapot. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. (A tetejére tésztalap kerüljön!) Porcukorral megszórva, mentalevéllel és reszelt citromhéjjal díszítve tálaljuk.