nlc.hu
Gasztro
Õszibarackos torony

Õszibarackos torony





Hozzávalók:

• 1 csomag mirelit leveles tészta
• 2,5 dkg margarin
• 12,5 dkg mascarpone sajt
• 5 evőkanál citromízű puding
• 4 evőkanál tejszín
• 17,5 dkg fehér húsú őszibarack

a díszítéshez
• porcukor
• mentalevelek
• fél citrom (héja)


Elkészítése:

A tésztát nedves törlőkendőn lapjaira szedjük, szétterítjük. Egy kés és egy tál segítségével 16 db 9 cm átmérőjű kört vágunk belőle. A margarint megolvasztjuk, és a körök mindkét oldalát meglocsoljuk. Kivajazott tepsibe rakjuk, és meleg sütőben aranyszínűre és ropogósra sütjük. Rácsra tesszük kihűlni. A mascarponét a pudinggal és a tejszínnel habosra keverjük.


Az őszibarackokat meghámozzuk, húsukat kis kockákra vágjuk. 4 desszertestálkára 1-1 lapot teszünk. A mascarponés krémmel megkenjük, az őszibarackkockákkal megszórjuk, majd rátesszük a következő lapot. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. (A tetejére tésztalap kerüljön!) Porcukorral megszórva, mentalevéllel és reszelt citromhéjjal díszítve tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top