Gasztro

Málnás-vaniliás trifle





Hozzávalók:

• 40 dkg babapiskóta
• rum
• 4 evőkanál erdeigyümölcs lekvár
• 2 csomag hidegen kikeverhető vanília krémpor
• a hozzá szükséges tej (kb.: 3-4 dl)
• 30 dkg friss málna
• 2 evőkanál kókuszreszelék


Elkészítése:

A babapiskóta egy részét tedd egy mély, öblös üvegtálba, öntözd meg néhány evőkanál rummal és kend meg lekvárral. A vanília krémport az előírás szerint készítsd el: 3-4 dl tejjel keverd sűrű krémmé és a fele adagot simítsd a rumos piskótára. Szórd rá a megmosott, lecsepegtetett málnát.
Ezután újból kell kezdeni a sort: jöhet a maradék babapiskóta, rummal meglocsolva, lekvár és a maradék vaníliás krém. Tetejét szórd meg kókuszreszelékkel és néhány órára helyezd el e hűtőszekrénybe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top