Gasztro

Meggyes-csokoládés trifle





Hozzávalók:

• 30-40 dkg kakaós piskótalap vagy maradék csokis muffin
• 50 dkg kimagozott meggy
• 4 evőkanál rum
• 4 evőkanál meggylekvár
• 2 tojás sárgája
• cukor ízlés szerint (kb. 3-4 evőkanál)
• 1 evőkanál étkezési keményítő
• 3 dl tej
• 1 csomag vaníliás cukor
• 2 dl habtejszín
• 1 csomag habfixáló


Elkészítése:

Először készítsd el a krémet: a tejet egy lábosban forrald fel, egy másik edényben pedig a tojás sárgáját keverd csomómentesre a cukorral, vaníliás cukorral és egy evőkanál étkezési keményítővel. Mikor forr a tej, húzd le a tűzről és add hozzá a tojásos masszát. Ismét tűzre téve folytonos keverés mellett főzd sűrű krémmé. Ha elkészült tedd félre hűlni.

A habtejszínt verd kemény habbá a habfixálóval és forgasd bele a kihűlt krémbe.
A nehezén már túl vagy, ezután jöhet a desszert összeállítása: egy üvegtál alját béleld ki a csíkokra, vagy hasábokra vágott piskótával (muffinnal), ezt kend be rummal elkevert langyos dzsemmel (mikróban, vagy alacsony gázfokozaton olvaszthatod fel). Szórd a lekváros piskótára a kimagozott meggy 1/3-t, erre kerüljön a krém 1/3-a, majd megint a piskóta, rumos dzsem, meggy 1/3-a, krém stb. …egészen addig, amíg az alapanyagokból futja. Tetejére krém kerüljön.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top