Hozzávalók:
30-40 dkg kakaós piskótalap vagy maradék csokis muffin
50 dkg kimagozott meggy
4 evőkanál rum
4 evőkanál meggylekvár
2 tojás sárgája
cukor ízlés szerint (kb. 3-4 evőkanál)
1 evőkanál étkezési keményítő
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
Elkészítése:
Először készítsd el a krémet: a tejet egy lábosban forrald fel, egy másik edényben pedig a tojás sárgáját keverd csomómentesre a cukorral, vaníliás cukorral és egy evőkanál étkezési keményítővel. Mikor forr a tej, húzd le a tűzről és add hozzá a tojásos masszát. Ismét tűzre téve folytonos keverés mellett főzd sűrű krémmé. Ha elkészült tedd félre hűlni.
A habtejszínt verd kemény habbá a habfixálóval és forgasd bele a kihűlt krémbe.
A nehezén már túl vagy, ezután jöhet a desszert összeállítása: egy üvegtál alját béleld ki a csíkokra, vagy hasábokra vágott piskótával (muffinnal), ezt kend be rummal elkevert langyos dzsemmel (mikróban, vagy alacsony gázfokozaton olvaszthatod fel). Szórd a lekváros piskótára a kimagozott meggy 1/3-t, erre kerüljön a krém 1/3-a, majd megint a piskóta, rumos dzsem, meggy 1/3-a, krém stb.
egészen addig, amíg az alapanyagokból futja. Tetejére krém kerüljön.