Hozzávalók:
egy kisebb filézett csirkemell (10 dkg)
15 dkg rizsliszt
2 dl víz
8-9 dl tej
24 dkg cukor
2 kiskanál fahéj
Elkészítése:
Tedd fel a csirkemellet főzni annyi vízzel, hogy ellepje (kb. egy óra) és félóránként cseréld róla a vizet. Amikor megfőtt, vedd ki a vízből, és vágd fel apró darabokra.
A rizslisztet keverd össze a tejjel, kis lángra téve, letakarva főzd, amíg elkezd sűrűsödni közben folyamatosan kevergesd. Egy serpenyőben karamellizáld a cukrot, és öntsd hozzá a lisztes tejet. Keverd addig, míg a cukor teljesen felolvad.
Ekkor néhány kanálnyit vegyél ki a pudingból, és a csirkemellhez adva botmixer segítségével zúzd pépesre. Majd ezt a csirkés masszát öntsd vissza a tejes lisztbe és főzd még tovább néhány percig.
A tűzről levéve oszd szét desszertes tálkákba. Jól lehűtve, fahéjjal megszórva lehet tálalni.(De palacsintaszerű tészta is tölthető vele.)