Gasztro

Csirkemell puding (Tavuk gögsü)

Az alábbi recept isztambuli specialitás, és nem ritka, hogy nyáron fagylalttal tálalják.





Hozzávalók:

• egy kisebb filézett csirkemell (10 dkg)
• 15 dkg rizsliszt
• 2 dl víz
• 8-9 dl tej
• 24 dkg cukor
• 2 kiskanál fahéj


Elkészítése:

Tedd fel a csirkemellet főzni annyi vízzel, hogy ellepje (kb. egy óra) és félóránként cseréld róla a vizet. Amikor megfőtt, vedd ki a vízből, és vágd fel apró darabokra.
A rizslisztet keverd össze a tejjel, kis lángra téve, letakarva főzd, amíg elkezd sűrűsödni – közben folyamatosan kevergesd. Egy serpenyőben karamellizáld a cukrot, és öntsd hozzá a lisztes tejet. Keverd addig, míg a cukor teljesen felolvad.

Ekkor néhány kanálnyit vegyél ki a pudingból, és a csirkemellhez adva botmixer segítségével zúzd pépesre. Majd ezt a csirkés masszát öntsd vissza a tejes lisztbe és főzd még tovább néhány percig.
A tűzről levéve oszd szét desszertes tálkákba. Jól lehűtve, fahéjjal megszórva lehet tálalni.(De palacsintaszerű tészta is tölthető vele.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top