Gasztro

Rizspuding (Sütlac)

Rózsás illatú finomság, ami leginkább a mi tejberizsünkre emlékeztet. Készítsd el, és miközben falatozol, gondolj a Márvány-tengerre!

Hozzávalók:





• 8-10 dkg rizs
• 8 dl tej
• 20 dkg cukor
• 8 dkg rizsliszt
• 2 evőkanál rózsavíz (elhagyható, vagy helyettesíthető vaníliaaromával)


Elkészítése:

A rizst mosd meg és dupla annyi vízzel öntsd fel. Takard le a lábost egy fedővel és kb. 20 percig főzd, amíg elkészül: először néhány percig erősebb, majd alacsonyabb hőfokon.. Ha kész, tedd félre hűlni.

Egy nagy lábosban keverd össze az elkészült puha rizst, a tejet és a cukrot, majd sűritsd be a rizsliszttel és forrald össze. Forrás után még 10-15 percig kell alacsony hőfokon kevergetni. Amikor krémes állagú lesz, rózsavízzel, vagy vaníliaaromával ízesítheted. Tálald desszertes pohárban és hűtsd le. Tetejét megszórhatod fahéjjal is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top