![]() |
A fagyasztás ráadásul megőrzi a friss gyümölcsök és zöldségek hasznos tápanyagait. A vizsgálatoknak most az a célja, hogy kiderüljön, a legjobb tulajdonságaikat megőrizve miképpen építhetők be a jégkrémbe a szupergyümölcsök összetevői, amelyek természetes formában nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat és ásványi sókat.
![]() |
Az alábbiakban Antony Worrall Thompson, angol sztárszakács egyik kedvenc jégkrém alapú édesség receptjét olvashatod.
Carte d’Or barack és mangó turmix
![]() |
6 gombóc őszibarack ízű Carte d’Or Sorbet
1 érett, meghámozott, kimagvalt, nagy darabokra felvágott mangó
2 evőkanál zsírszegény joghurt
Díszítés:
2 mentalevél
2 szelet friss őszibarack
2 fürt vörös ribizli
koktélpálcikák
A jégkrémet, a mangót és a joghurtot összeturmixoljuk és a kapott turmixot lehűtött poharakba töltjük, és a koktélpálcikákra tűzött mentalevelekkel, őszibarackszeletekkel és vörös ribizlivel díszítve tálaljuk.
Tápérték egy adagban:
275 kcal
6g fehérje
12g zsír
37g szénhidrát