Gasztro

Csõben sült gnocchi póréhagymával

Bolondítsd meg az olasz tészták amúgy is egyik legizgalmasabbját! Keverd össze póréhagymával, füstölt szalonnával, és ne hagyd ki a tejszínt se!





Hozzávalók:

• 80 dkg gnocchi (burgonyás)
• 1 póréhagyma
• 8 dkg vaj
• 3 dkg liszt
• 2 dl tej
• 1 dl tejszín
• 10-10 dkg füstölt szalonna és reszelt sajt köménymag
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a gnocchit, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, és serpenyőben, 3 dkg vajban, kevés, köménnyel meghintve megpirítjuk, majd félretesszük. A póréhagymát vékony karikákra szeljük. Serpenyőben, 3 dkg vajban megpároljuk, meghintjük a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, hozzáöntjük a langyos tejet, és csomómentesre keverjük. Fakanállal állandóan kevergetve forrásig hevítjük, a forrás után pedig még néhány percig, amíg besűrűsödik.

Belekeverjük a sajt felét, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Hőálló tálba öntjük, összeforgatjuk a kifőtt gnocchival és a szalonnás mártással. A maradék vajat a tetejére daraboljuk, megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben 10 perc alatt átpirítjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top