Hozzávalók:
80 dkg gnocchi (burgonyás)
5 dkg (zsálya, rozmaring, petrezselyem, snidling, kakukkfű, majoránna fűszerkeverék
1-1 sárga és piros kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
olaj
őrölt bors
só
Elkészítése:
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, félbevágjuk, kivágjuk az ereit, és a sütő grillrácsán vagy serpenyőben addig sütjük, amíg a héjuk teljesen megfeketedik. A fűszereket megmossuk, leszárítjuk, és felaprítjuk. Kis serpenyőben, 4 evőkanál olajban megpároljuk a zúzott fokhagymát, és megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a fűszereket, átkeverjük, és lefedjük. A megsült paprikák héját hideg víz alatt ledörzsöljük, a húsukat kis kockákra vágjuk, és belekeverjük a fűszeres mártásba. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Forró sós vízben megfőzzük a gnocchit, leszűrjük, lecsöpögtetjük, tálba tesszük, és alaposan összeforgatjuk a mártással. Akkor a legfinomabb, ha azonnal tálaljuk.