Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
20 dkg kukoricaliszt
3 dkg élesztő
3 dl langyos tej
1 dl langyos víz
egy-két kiskanál só, cukor
2-3 evőkanál tökmag
napraforgómag
szezámmag (elhagyható)
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben (1,5 dl) fel kell futtatni. A kétféle lisztet keverd össze, add hozzá a magokat és a sót. Majd az élesztőt és a maradék langyos tejet is öntsd a liszthez, és robotgép segítségével dagaszd meg. Ha szükséges, önthetsz hozzá egy kevés langyos vizet. Cipót formázva belőle, helyezd egy kiolajozott tepsibe, takard le konyharuhával és még 60 percig keleszd. A tetejét néhány helyen vagdosd be, és kend be kevés vízzel. Előmelegített sütőben, közepes lángon 45-50 percig kell sütni.
Ha szívesen kipróbálnád te is a házi péktündér szerepét, ajánlunk néhány ízletes receptet:
Fokhagymás kenyér» |