Gyümölcsjoghurtos muffin
Hozzávalók: (12db)
12 dkg teljes kiőrlésű liszt (ha nincs, mehet az egész finomlisztből)
14 dkg finomliszt
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fűszer ízlés szerint (pl. vanília, fahéj)
6 dkg apróra vágott csokoládé, stb.
25 dkg friss gyümölcs vagy befőtt
1 tojás
14 dkg barna cukor
0,8 dl növényi olaj vagy 12, 5 dkg puha vaj vagy margarin
2,8 dl gyümölcsjoghurt (a recept erdei gyümölcsöset ajánl)
A szerző névjegye | |
Vargha Zsé Hétköznapok egyszerű receptjei, ünnepek rafinált étkei. Most leírom, én hogyan csinálom. Talán segít neked is. Spórolni, gazdálkodni, ellátni, elkápráztatni, háztartást vezetni. Főzni. Szenvedéllyel. Köszönöm mindazoknak, akiktől tanulhattam, és akiket taníthattam. Tovább » |
1. Béleld ki a sütőformákat papírral, vagy margarinnal kend ki őket!
2. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-osra! Kizsírozzuk a sütőformát, vagy belehelyezzük a sütőpapír formákat.
3. Keverd össze a kétféle lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, fűszerekkel, mogyoróval illetve mazsolával, aszalt gyümölccsel vagy csokoládé darabokkal.
4. Tisztítsd meg és aprítsd fel a gyümölcsöt. Ha befőttet használsz, csöpögtesd le, majd vágd azt is kisebb darabokra!
5. Egy másik edényben könnyedén ved fel a tojást. Add hozzá a cukrot, a zsiradékot, a joghurtot, majd alaposan keverd el.
6. Dolgozd össze a lisztes keverékkel, végül óvatosan forgasd bele a gyümölcsdarabokat is.
7. A tésztát azonnal adagold a sütőformába, és az előmelegített sütőben (180 °C-on, légkeveréses rendszerben 160 °C-on) 20-25 perc alatt süsd aranybarnára!