nlc.hu
Gasztro
Gyömbéres körte csokihabbal

Gyömbéres körte csokihabbal

Hozzávalók:

• 2 citrom
• 4 cm-es gyömbér (darabka)
• 4 vilmoskörte
• 10 dkg kristálycukor

A habhoz
• 18 dkg fehér csokoládé
• 1,5 dl tejszín
• 1 tojássárgája
• 3 tojásfehérje
• 2 dkg porcukor
• 8 cl whisky

Elkészítése:

A citromok héjából hosszú szalagokat kanyarítunk, a levüket kinyomjuk. A gyömbért meghámozzuk, és finomra reszeljük. A körtéket meghámozzuk, lábasba tesszük, vizet öntünk rájuk, hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot és a reszelt gyömbért. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a körték megpuhulnak, majd kiszedjük, és hűlni hagyjuk. A szirupot még tovább főzzük, amíg besűrűsödik, majd azt is lehűtjük. A csokihabhoz a tejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét, a tojássárgáját, habosra keverjük, és hűlni hagyjuk. Felverjük a tojásfehérjéket, és apránként hozzákeverjük a porcukrot. Állandóan kevergetve a tojáshabba forgatjuk a csokikrémet meg a whiskyt, és két órára hűvös helyre tesszük. Minden tányérra egy-egy körtét teszünk, leöntjük a gyömbérsziruppal, és melléhelyezünk egy-egy kanál csokihabot. Gyömbérdarabkákkal és citromfűvel díszítjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top