Hozzávalók:
5 dkg dióbél
5 dkg mazsola
12,5 dkg margarin
17 dkg barna cukor
2 tojás
vaníliaaroma
3 dl tej
37,5 dkg liszt
1 tasak élesztő
csipetnyi só
Elkészítése:
A szilvákat kockákra, a diót durvára vágjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül kevés vaníliaaromával ízesítjük. Hozzáadjuk a tejet, a szilvakockákat, a mazsolát és a diódarabokat. A lisztet, az élesztőt és a sót tálba szitáljuk, és fakanállal kevergetve hozzáadjuk a gyümölcskrémet. Őzgerincformát vagy téglalap alakú sütőformát kivajazunk, beleöntjük a masszát, és meleg sütőben megsütjük. Amikor kész, grillrácsra borítjuk, és kihűtjük. Vékony szeletekre vágva kínáljuk.
Nagyon finom, ha sárgabarack-, eper-, málna-, szamóca- vagy meggylekvárt adunk hozzá, de remekül illik friss kecskesajt mellé is.
2 kis tortaformában is elkészíthetjük, de vigyázzunk, mert így a sütési idő kb. 10-15 perccel rövidebb lesz! Mielőtt a formából kivesszük, 5 percig a tepsiben hagyjuk.
A kiszámított kalória a hozzávalókban megadott teljes mennyiségre vonatkozik.