Hozzávalók:
1 kg bélszín vagy vesepecsenye vagy lapockahús
1 nagy fej vöröshagyma
zsír, vagy olaj
1 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika
1 paradicsom
1 zöldpaprika
2-3 dl száraz vörösbor
Elkészítése:
A húst mosd meg, és vágd fel kockákra. Az apróra vágott vöröshagymát egy-két evőkanál zsíron vagy olajon párold meg, és szórd rá az őrölt pirospaprikát. Keverd át, majd tedd bele a kockára vágott húst. Egy kicsit pörköld meg a húst, majd fedő alatt párold lassú tűzön. Ízesítheted egy-egy karikára vágott zöldpaprikával és paradicsommal. Eleinte engedd a saját levében párolódni, majd apró adagokban, fokozatosan add hozzá a száraz vörösbort. A vége felé, mikor a hús már teljesen megpuhult, meghintheted egy kiskanál liszttel, hogy a pörkölt leve kicsit sűrűbb legyen, bár igazából bő szafttal jó. Darabos, vízben főtt burgonya vagy burgonyapüré illik hozzá a legjobban.