Hozzávalók:
4 dl tej
2 tojás
60 dkg liszt
1 kocka élesztő
10-15 dkg cukor
2-3 kiskanál fahéj
25 dkg margarin
Elkészítése:
Langyos tejben, egy kanál cukor hozzáadásával futtasd meg az élesztőt, adj hozzá még egy-két kanál lisztet, így készítve el a házi kovászt. Gyúrj tésztát a maradék lisztből, cukorból (8-10 dkg), egy csipet sóból, tojásból és a tejes élesztő hozzáadásával, majd keverd hozzá az olvasztott vaj felét, és addig gyúrd, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Szórd meg egy kevés liszttel, és letakarva 40 percig pihentesd.
Lisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki a tésztát, amilyen vékonyra csak tudod (mintha rétestészta lenne), keverd össze a fahéjat és a maradék cukrot, ennek egyharmad részével szórd be a tésztát, önts rá olvasztott vajat, majd téglalap alakúra hajlítsd rá a tésztát, hogy befedje. Ezt újra szórd be cukros fahéjjal, olvasztott vajjal, és hajlítsd rá ismét a tésztát (összesen háromszor kell). Majd mintha piskótaroládot csinálnál, tekerd fel a tésztát, és ezzel béleld ki körbe a kivajazott, kilisztezett kuglófformát. Keleszd még további egy órán át, tetejét kend meg tojással, és előmelegített sütőben 40-60 percig süsd.