Gasztro

Gombakrém-leves csicseriborsóval

A jó öreg megszokott kedvenc ezúttal néhány más alapanyaggal gazdagodott, és igazán egészségessé vált. Próbáld ki így is, nem fogsz csalódni!

Hozzávalók:

• 30 dkg gomba
• 10 dkg csicseriborsó
• 2-3 evőkanál hidegen sajtolt olaj vagy tiszta vaj (ghi)
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 1-2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
• tengeri só, bors, sáfrány

Elkészítése:

A gombát tisztítsd meg és vágd fel vékony szeletekre. A karikára vágott vöröshagymát kevés olajon vagy ghin pirítsd meg, add hozzá a gombát és párold néhány percig. Szórd meg egy-két evőkanál liszttel, és öntsd fel kb. fél liter vízzel (vagy zöldségleves-lével), ízesítsd fűszerekkel, és forrald fel a levest. Ekkor vedd le a tűzről, és egy botturmix segítségével pürésítsd. Visszatéve a tűzhelyre add hozzá a csicseriborsót, és kb. 20 percig – amíg a borsó megpuhul -, gyakori kevergetéssel főzd tovább.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top